Adaylar yeterli miktarda gramer(dil bilgisi) kurallarına hakim olduktan sonra bol miktarda birbirilerinden farklı okuma materyalleri üzerinde farkında olarak okuma çalışmaları yapmalıdır.
Bu durumda ne kadar gramer çalışmalıyım, hangi konuları çalışmalıyım hangi kelimelere hakim olmalıyım sorusu gündeme gelecektir. Bu sınavlar sadece gramer sınavı değildir, okuduğunu anlamakta bu sınavda çok önemlidir.
Okuduğunu anlamak için çok kelime bilmek gerekecektir, ancak kelimelerin tek başına sadece ezberlenmesi okuduğunu anlama sorularında sizlere çözüm olmayacaktır. Bazı adaylar paragrafta geçen tüm kelimelerin anlamını çok iyi bilmesine rağmen, paragrafı anlayamamaktadır. Bunun sebebi kelimelerin bir metin içinde öğrenmek yerine ezberlenmesidir.
Güçlü bir okuma çalışması ile yapılan kelime ezber çalışmaları temel alınarak kelime eşleştirme çalışmaları ile öğrenilen kelimelerin tekrarı yapılabilir. Kelimelerin Türkçe karşılıklarını öğrenmek yerine kelimelerin eş anlamlarını öğrenmeniz paragraf sorularınızı çözmenizi büyük oranında kolaylaştıracaktır.
YDS Sınavına kimler katılmadır?
YDS sınavına, Yüksek lisans, Lisans, Doçentlik Sınavları, KPSS A grubu öğretmenlik sınavında dil puanı hesaplanacak adaylar, Tıpta uzmanlık ile Diş hekimliğinde uzmanlık sınavlarına girecek adaylar, yurtdışı denklik sınavlarına girecek adaylar, memuriyette dil tazminatı alacak olan adaylar girebilir. Sadece İngilizce seviyesini test etmek için girenlerin de sayısı az değildir.
YDS sınav süresi ve soru sayısı nedir?
Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’nda (YDS) toplam 80 soru vardır ve bu soruların toplam çözüm süresi 150 dakikadır.
YDS Sınav değerlendirmesi
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
Uzman Eğitmen Kadrosu: Alanında uzman eğitmenlerimiz, dil becerilerinizi analiz etmek ve geliştirmek için size rehberlik edecektir.
Özel İlgi: Her öğrencimizin ihtiyaçlarına uygun bir öğrenme planı oluşturarak, bireysel başarıya odaklanıyoruz.
Teknoloji Desteği: Güçlü teknolojik altyapımız, etkileşimli öğrenme deneyimleri sunmamıza ve sizi dil becerilerinizi geliştirmek için en son araçlarla buluşturmamıza olanak tanır.
Esnek Programlar: Çalışma veya öğrenme programınıza uygun esnek ders saatleri ve online seçenekler sunuyoruz.
Dil Seviyesini Geliştirmek İsteyenler: Mevcut dil becerilerinizi daha da güçlendirmek ve daha ileri seviyelere taşımak istiyorsanız, YDBS size rehberlik edecektir.
Akademik veya Profesyonel Hedeflere Ulaşmak İsteyenler: Yabancı dil bilgisi, bugünün küresel dünyasında bir avantajdır. YDBS, akademik veya profesyonel hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir